En festival for hjertet

Som praktiserende buddhist skal Jakob Skov Knudsen for første gang være koordinator for Ikeda Dam Festival, som den buddhistiske organisation Soka Gakkai afholder hvert år i august på Askov Højskole.

Af Kathrine Schmeichel

En festival for hjertet.

Sådan betegner den 40-årige psykolog, Jakob Skov Knudsen, Ikeda Dam Festival, der hvert år siden 2001 er blevet afholdt på Askov Højskole ved Vejen i Sydjylland.

Som medlem af den buddhistiske organisation Soka Gakkai (SGI) skal han som frivillig for første gang være tovholder for festivalen.

Omkring 200-300 mennesker deltager og omfatter både buddhister, lokale beboere, Askov Bylaug og japanske udvekslingsstuderende. Festivalen er gratis, og alle involverede arbejder frivilligt – også de optrædende, der overvejende er buddhister.

Forbindelse til Japan
SGI – der har omkring 1.000 medlemmer i Danmark – er en international organisation, som arbejder for fred, kultur og uddannelse baseret på den japanske munk Nichiren Daishonins udlægning af buddhismen.

SGI har sin oprindelse i Japan, og selvom Askov Højskole bygger på et kristen grundlag, er der flere forbindelser mellem højskolen og den buddhistiske organisation. Bl.a. har SGI opbygget uddannelsessystemet Soka i Japan, der er inspireret af Grundtvigs tanker, og som netop kom i stand på grund af en kontakt mellem grundlæggeren af SGI, Tsunesaburo Makiguchi, og Askov Højskole for omkring 80 år siden.

Denne forbindelse vedligeholdes hvert år både gennem festivalen og ved at huse japanske udvekslingsstuderende fra Soka-skolerne.

Vil du vide mere: